Teambuilding! Unieke zeiltocht - Palingrace op botters

Dit teambuilding arrangement is inclusief

  • Ontvangst met koffie/thee en Natte Keek
  • Huur schip, paling race
  • Schippersborrel met verse haring
  • Lunch aan boord
  • Borrelhapjes tijdens de race
  • Luxe buffet diner of Visbakken en Barbecue
  • Onbeperkt consumpties

Prijs: vanaf € 130,00 p.p. exclusief btw (All-in).

Duur: van 10.30 tot 20.00 uur
Minimum aantal personen is 12.

Overige informatie

  • Aan boord aanwezig: uitgebreid drank- en lunchpakket.
  • Gedurende de dag worden foto`s gemaakt.

Accommodatie: (optioneel) Overnachting in een hotel op basis van tweepersoonskamers, inclusief ontbijtbuffet ± € 35 p.p. exclusief btw. Inclusief:

  • Mogelijkheid tot gratis deelname aan slotfeest, afhankelijk van resultaat.

Handig om te weten:

  • Kledingadvies: stevige schoenen, regenkleding (jas & broek) en reservekleding.
  • De locatie (terras en restaurant) zijn niet exclusief, er kunnen andere groepen en/of passanten aanwezig zijn.
  • Het meedoen aan de palingrace geschiedt op eigen risico. Het is zeker niet zonder gevaar. Hiervoor wordt een veiligheid instructie gegeven en er zijn zwemvesten aanwezig.
  • Ieder team vaart op een botter met een schipper en maat.

De prijs van dit arrangement is geldig tot en met 31 december 2024.

Palingrace

De Palingrace is een competitieve zeildagtocht met unieke Botters. Ideaal voor teambuilden, bedrijfsfeesten, relatiedagen of zomaar met uw collega's! De Palingrace is een initiatief van een groot aantal Botter-schippers. Welk team wordt de winnaar. Wie levert het eerste het paling kistje af en mag met de prijsuitreiking het felbegeerde pondje paling mee naar huis nemen.

Een unieke uitdaging!

Een team bestaat uit maximaal 12 personen per Botter. Er kunnen meerdere schepen tegelijk varen. De Palingrace is een evenement waar verschillende bedrijven tijdens het zeilseizoen aan deelnemen.

Wedstrijddag - teambuilding programma

De race start bij 't Schippershuys, waar het wedstrijdteam eerst de wedstrijdbaan en het kistje moet ophalen. Het team bepaalt met advies van een ervaren botterschipper en maat hoe de route het beste gezeild kan worden. Door middel van de banenkaart. 10.30 uur: Koffie en/of thee met cake in 't Schippershuys in Spakenburg, Palaver en uitleg Palingrace. 11.45 uur: Vertrek uit haven Spakenburg, gereedmaken schip en bemanning. 12.00 uur: Start Palingrace 12.30 uur: Schippersborrel met verse Haring. 12.45 uur: Lunch aan boord 13.30 uur: Borrelhapjes Tijdens het varen wordt u goed verzorgd met de nodige consumpties 16.00 uur: Einde race (meting op tijd en/of afstand) 16.30 uur: Behandeling van protesten, uitslag zeiltijden en wedstrijdklassering 17.00 uur: binnenkomst haven 17.00 uur: naborrelen 17.30 uur: Luxe buffet diner of Visbakken en Barbecue (naar keuze) 20.00 uur: Einde van het arrangement

Mogelijkheden

De volgende faciliteiten zijn beschikbaar bij deze locatie. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 • parkeren
 • restaurant

Zeilenopeenbotter.nl

Hijs de zeilen

Vissen, zeilen, aanpakken, dat was het leven van een Spakenburger visserman. Met zijn botter bedwong hij de ruige Zuiderzee. Een week van huis om terug te komen met o.a haring en paling. Gelukkig is het allemaal niet zo erg meer, maar het hijsen van de zeilen, het bedienen van de zwaarden en de helmstok vasthouden is samen met de schipper nog steeds een must.

Zeilenopeenbotter.nl

Een dag deze nostalgie beleven kan nog op deze varende monumenten van meer dan 100 jaar oud. Met verschillende mogelijkheden van haring happen tot visroken. Bij slecht weer kunnen we altijd terecht in ons oergezellige schippershuys of in ons museumcafé De Korporaal, waar de nostalgie van vroeger herleeft.


U kunt terecht voor teambuildingsdagen, bedrijfsuitjes, bedrijfsfeesten op het water en relatiedagen of andere thema's om met collega's, uw bedrijf of relaties een fantastische dag op het water te beleven.

Botters

Van de 55 botters die er momenteel nog zijn hebben wij er 5 in ons bezit, daarnaast bezitten wij een Wieringer Aak. Er liggen in Spakenburg momenteel nog 30 schepen in de museum haven.


De authentieke schepen zijn zorgvuldig gerestaureerd en varen met schipper en knecht voor ieder die dat wil.


De botters waarvan er vroeger meer dan 200 waren in Spakenburg, zijn stuk voor stuk historische monumenten met een eigen verhaal. De wieringeraak WR54 is een speciaal verhaal. Dit schip heeft vele jaren op Wieringen gevist en is geheel authentiek.

Vertrekhaven

U gaat aan boord in de schitterende haven van Spakenburg. Op elke botter kunnen maximaal 12 gasten mee naast de bemanning. U vaart uit de haven en afhankelijk van de tijd en het programma varen we de Zuiderzee op.